Newsy

KUCHNIA: Bezy róże w czekoladzie

600x100-35K

©BiteDelite-bezy róże-4795

©BiteDelite-bezy róże-4798

©BiteDelite-bezy róże-4801

©BiteDelite-bezy róże-4803

©BiteDelite-bezy róże-4843

©BiteDelite-bezy róże-4970

©BiteDelite-bezy róże-4975

 

PRZEPIS

Składniki:

  • 2 białka
  • szczypta soli
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 łyżeczki octu
  • dodatkowo można dodać kilka kropel aromatu waniliowego lub cytrynowego
  • 50 g roztopionej gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
  1. Białka ubić na sztywną pianę z odrobina soli, następnie powoli dodawć cukier i dalej miksować. Skropić octem i miksować jeszcze przez chwilę.
  2. Gotową masę włożyć do worka cukierniczego z końcówką dekoratorską w kształcie otwartej gwiazdy i wyciskać bezy na papier do pieczenia formując kształt róży.
  3. Piekarnik nagrzać do 100 stopni C i piec 1-2 h, do wysuszenia.
  4. Kiedy bezy będą już wysuszone, w kąpieli wodnej roztopić czekoladę.
  5. Bezy zanurzać płytko w roztopionej czekoladzie. Odstawić do zastygnięcia.

 

Może spodobają Ci się również:
SP0217 ZANOX-BANNERS-2017500-5002 Image Banner 500 x 500
  • Kasia W

    ale piękne!

  • anka

    słodkości 🙂

  • gosiatosia1

    napewno pycha:)

  • Paulina

    pyszotka 😉