Newsy

Majówka 2013: Pstrąg grillowany z selerem

Zima za oknami, ale majówka wkrótce, z tego co synoptycy przepowiadają to ciepło będzie z nami 🙂

My proponujemy już teraz fantastyczny sprawdzony przez nas przepis BiteDelite na grillowanego pstrąga z selerem.

©BiteDelite-4045

©BiteDelite-4112

 

©BiteDelite-4125

 

 

PRZEPIS

Składniki

  • 2 małe wypatroszone pstrągi
  • 1 łodyga selera naciowego
  • oliwa extra virgin
  • 1 cytryna
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Pstrągi dokładnie umyć i osuszyć.
  2. Cytryny sparzyć wrzątkiem i dokładnie umyć.
  3. Ryby natrzeć wewnątrz i na zewnątrz oliwą z oliwek, solą i pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
  4. Sokiem z jednej cytryny skropić ryby na zewnątrz i w środku.
  5. Do środka każdej włożyć po kilka gałązek natki selera oraz plasterki cytryny.
  6. Piec na rozgrzanym grillu po 10 minut z każdej strony. Ja używam patelni grillowej, która nadaje się do pieczenia w piekarniku.
  7. Podawać z kaszą i pokrojona cytryną.

 

Może spodobają Ci się również:
SP0217 ZANOX-BANNERS-2017500-5002 Image Banner 500 x 500