Newsy

Rostbef w pikantnej posypce

Rostbef w pikantnej posypce

Składniki:
Miary: US metryczny
rostbef 500 g
suszone płatki chilii do smaku
sok z cytryny (ewentualnie limonki) 1sztuka
sól, pieprz młotkowany do smaku
olej rzepakowy 1łyżka
Sos chrzanowy WINIARY 1słoik

Rostbef umyć i dokładnie osuszyć.

Mięso natrzeć olejem, sokiem i przyprawami (obficie użyć przyprawy 5 smaków).

Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Szybko obsmażyć mięso z obu stron.

Piekarnik rozgrzać do180 stopni. Na środkową półkę włożyć kratkę, natomiast na najniższą blaszkę wyłożoną papierem. Włożyć wołowinę. Piec przez 30 minut.

Mięso starannie pokrój na cienkie plastry i podawaj z sosem chrzanowym Winiary. Na zimno idealny zestaw na kanapki.

rostbef-w-pikantnej-posypce

SP0217 ZANOX-BANNERS-2017500-5002 Image Banner 500 x 500